Rectangle
Polygon

Prensa / Premsa / Press / Presse 1997

Polygon
Rectangle
Picture

La veu de la consciència arriba al Festival

Els missatges compromesos de Sinéad O'Connor i la solidaritat contra ETA, protagonistes de la jornada d'ahir

Lucía Flores / Joan Pons
ESCALARRE

La compromesa cantant irlandesa Sinéad O'Connor va presentar al Doctor Music Festival 'Gospel Oak', el seu retorn discogràfic, dedicat als pobles d'Irlanda i Israel.

Empetitida per una allau de fotògrafs, la figura menuda de la cantant irlandesa Sinéad O'Connor va fer acte de presència a la carpa de premsa dues hores abans de la seva primera i única actuació a l'Estat espanyol per promocionar el seu nou àlbum, Gospel oak. La roda de premsa se celebrava poc després que es conegués la trista resolució del segrest de Miguel Ángel Blanco a mans d'ETA. "Ho havia vist per televisió, i volia pensar que passaria alguna cosa que li tornaria la llibertat. Sento tristesa per vosaltres", va dir.

Sinéad O'Connor ha tornat als escenaris després de tres anys durant els quals ha augmentat la seva família. Gospel oak, el seu retorn, està dedicat a Irlanda i Israel, país on recentment va haver de suspendre un recital sota amenaça de mort. La seva posició davant d'aquest fet no amaga la por: "Vaig sentir, sobretot, tristesa. Però vaig poder tornar a casa meva, amb els meus fills." La cantant, que deu part de la seva popularitat a la seva actitud inconformista, passarà als anals del rock per haver trencat durant un programa de la televisió una fotografia del Papa. "No necessito tornar a fer-ho. Ja ho vaig fer un cop i va tenir prou efecte."

O'Connor va dir que algunes de les cançons més emblemàtiques de la seva producció serien absents del repertori. Concretament, Nothings compares 2 U: "No m'agrada interpretar cançons que em recorden moments tristos. Em sabrà greu que el públic no hi estigui d'acord, però poden demanar que els tornin els diners."

Èxit de Mayte Martín

Mentre la cantant irlandesa revelava els secrets del seu nou treball, Mayte Martin feia les delícies d'un públic poc acostumbrat al flamenc amb una actuació informal però radiant. The Stranglers, d'altra banda, no van poder dissimular la seva condició de nàufrags dels vuitanta a l'oceà dels noranta.

Per avui, les figures destacades són el nord-americà David Byrne, la cantautora Sheryl Crow, el blues de Gary Moore i el punk dels NoFX.

Rectangle